Delegații și poveștile lor

Prin proiectul „Urmașii Marii Uniri”’, vom cinsti memoria celor peste 150 de delegați porniți din toate colțurile județului Bihor, la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din Decembrie 1918.
Citiți poveștile inspiraționale ale acestor delegați și aflați mai multe despre valorile pentru care acești oameni au luptat și s-au sacrificat. Ei trebuie să reprezinte modelul unei noi generații de români.

Locațiile de unde s-a pornit spre Alba Iulia

Alexandru Nicolae Popescu

„Notar cercual” în Lăzăreni, ALEXANDRU NICOLAE POPESCU, a participat la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, în calitate de delegat al Gărzii Naţionale Române din Plasa Ceica.

Nicolae Malița

Părintele NICOLAE MALIŢA din Săbolciu şi-a dedicat jumătate de veac păstoririi acestei comunităţi ortodoxe si a fost unul dintre delegaţii comunali la Marea Adunare de la Alba Iulia.

Gavril Iovan

Învățător în acele zile fierbinți ale făuririi României Mari, GAVRIL IOVAN se alătură consătenilor săi din Săbolciu și Săcădat şi iau calea munților și purced, încărcaţi de speranţe, spre cetatea lui Mihai Viteazul.